Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Εφηβικά Χοροπατήματα ...

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι διαχειρίστριες του ιστοτόπου αυτού είναι τρεις έφηβες . Λάτρεις της παράδοσης τόσο του τόπου όσο και της πατρίδας μας . Ας δούμε λοιπόν '' Τι εστί χορός ; '' μέσα από τα μάτια τους !!
Οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν την κληρονομιά κάθε τόπου. Η ιδιαιτερότητα του παραδοσιακού χορού είναι ότι μπορούν να συμμετέχουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών και γι αυτό ξεχωρίζει από τα άλλα είδη διασκέδασης. Είναι εντυπωσιακό πως άνθρωποι όλων των ηλικιών βρίσκονται και διασκεδάζουν μαζί.
Οι έφηβοι αναζητούν τρόπους έκφρασης και εκτόνωσης. Ο παραδοσιακός χορός δίνει τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να επικοινωνήσουν με συνομήλικους, να εκτονωθούν, να γνωρίσουν ήθη και έθιμα της περιοχής τους και άλλων περιοχών της Ελλάδος και να δημιουργήσουν μια μικρή κοινωνία, την χορευτική ομάδα. Εκεί αναπτύσσεται αίσθημα αλληλεγγύης, άμιλλας, ικανοποίησης σε μια κοινή προσπάθεια να μάθουν τα βήματα, το ρυθμό, τις κινήσεις και να αποτελέσουν ένα ενιαίο σύνολο το οποίο θα δραστηριοποιείται σαν μια ολότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου